Din handlekurv
mann som oppsøker hjelp med tinnitus behandling og lurer på årsaker til tinnitus

Er du en av dem som plages av susing, piping, klikking eller annen lyd som oppfattes i ørene eller hodet? Dette defineres som tinnitus og er vanlig blant 1/5 av den norske populasjonen. Tinnitus er et symptom og ikke en sykdom i seg selv. Hos Høvik Hørsel, som er spesialist på tinnitusbehandling, forstår vi de ulike utfordringene denne tilstanden kan medføre som søvnproblemer, angst, depresjon og konsentrasjonsvansker.

Årsakene til tinnitus

Det finnes flere årsaker til tinnitus og blant de vanligste er skader på hørselsorganet og muskulære spenninger. For mange kan tinnitus også være resultatet av en kombinasjon av ulike årsaker.

Tinnitus behandling hos Høvik Hørsel

Vi starter med en grundig tinnitusanalyse som utføres av audiografer i samarbeid med et tverrfaglig team av fysioterapeuter, kiropraktorer og audiopedagoger. Analysen vil gi oss et klart bilde av årsakene til din tinnitus.

Basert på analysen foreslår vi et individuelt behandlingsopplegg:

  • Reaktivering av nevromuskulær kontroll: For de med muskulært betinget tinnitus fokuserer vi på å reaktivere nevromuskulær kontroll i nakke, kjeve og hals.

  • Lydterapi: Brukes ofte for å redusere styrken på tinnitusrelatert nerveaktivitet.

  • Korrigering av hørselstap: For de med hørselstap tilbyr vi behandling av hørselen som kan være med på å redusere oppfattelsen av tinnitus.

  • Kognitiv atferdsterapi: Audiopedagogene våre bruker denne terapiformen for å endre atferdsmønstre knyttet til tinnitus.

Fordelene med å behandle tinnitus tidlig

Ubehandlet tinnitus kan utvikle seg til en kronisk stresslidelse. Med riktig behandling kan dette forhindres slik at tinnitus blir mindre plagsomt og ved noe tilfeller forsvinne helt.

Audiopedagog: En nøkkelspiller i tinnitus behandling

Behandling hos en audiopedagog er ofte den ideelle løsningen for mange tinnitusrammede. Våre audiopedagoger bruker kognitiv atferdsterapi, en veldokumentert behandlingsform. Timer hos audiopedagog dekkes fullt ut av det offentlige ved henvisning.

Våre spesialister står klare til å hjelpe deg.
Ring oss på 67 53 20 51 eller benytt vår online booking.

Pris: Kr 1900

Lurer du på noe?

 
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Dine opplysninger vil kun bli brukt til å besvare deg.