Din handlekurv

Disse øreproppene anbefales av skiskyttere

Hvorfor beskytte hørselen som skiskytter?

Som aktiv skiskytter utsettes man for mye støy i form av skuddsmell. Denne formen for støy kalles impulsstøy og kan være svært skadelig. I éngangstilfeller trenger ikke impulsstøy å være spesielt skadelig, gitt lydnivå. Men summen av antall skudd på treninger og konkurranser i løpet av en sesong gjør at skiskytteren utsettes for disse støyverdiene svært ofte. Ikke bare utøvernes egne skudd, men også konkurrenters/treningspartneres skudd på standplassen. Det er summen av alle disse skuddene som gjør at skiskyttere må ta hørselskader på alvor.

Hørselvern/ørepropper burde være en del av utstyret fra dag en!

Å bruke ørepropper kan kreve noe tilvenning for utøveren. Spesielt hvis utøveren er på et høyt nivå, vil en hver endring i utstyret kreve tilpassing. Det er derfor anbefalt at man tar i bruk ørepropper så tidlig som mulig i karrieren.

Kan man fortsatt høre med proppene i ørene?

Svaret er JA. Alle ørepropper vi anbefaler skiskyttere har et passivt impulsfilter som reagerer på impulsstøy/skuddsmell. Dette betyr i praksis at filtret som er i øreproppene “lukker” seg når skuddene inntreffer. Når det ikke forekommer impulsstøy/skuddsmell, gir øreproppene en forsiktig demping på ca 15 dB, slik at skiskytteren enklere kan opprettholde konsentrasjonen på standplass. Flere skiskyttere vi har levert til opplever at de enklere kommer i sin egen “boble” når de bruker ørepropper.

Flere har også begynt å bruke ørepropper i World-Cup. Her kan du lese artikkel om Ole Einar Bjørndalen og hvordan han syntes ørepropper hjelper på konsentrasjonen. 

Ørepropper egnet til skiskyting

Bestill time

Våre spesialister står klare til å hjelpe deg.
Ring oss på 67 53 20 51 eller benytt vår online timebestilling

Timen koster kr 595


Ta kontakt

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.