Din handlekurv
test av formstøpte bluetooth propper

Formstøpte bluetooth-propper testet av TEK.NO

2 ulike par med ørepropper testet

De siste årene har Variphone International, som Høvik Hørsel fører i Norge, utviklet to helt nye formstøpte bluetooth-ørepropper:

 – MEP 2G Bluetooth Pods

 – Groove 21 Bluetooth Pods.

MEP 2G Bluetooth Pods

MEP 2G, som står for “Modular Ear Plug 2. generation”, er i utgangspunktet et par formstøpte ørepropper som er utviklet for og kunne brukes til både støydemping, kommunikasjon og musikklytting – hver for seg. Med andre ord et par modulære formstøpte ørepropper der samme paret kan brukes på forskjellige bruksområder ved hjelp av MEP 2G seriens ulike moduler. Enten om du skal ha formstøpte støypropper til konsert, industripropper til arbeidsplassen, motorsykkelpropper til sommeren eller skytepropper til skytebanen, behøves likevel kun ett par med ørepropper. De ulike type dempefiltrene må man imidlertid være i besittelse av. Det samme gjelder om du vil bruke øreproppene til kommunikasjon/samband, noe f.eks politi, ambulanse, brannpersonell, vektere o.l kan dra fordel av. Her vil man på toppen av det også kunne ha egen støydemping integrert i sambandsmodulen, slik at lyd fra omgivelsene forblir hørtbart kombinert med lyd fra radioen.

I tillegg til å bruke øreproppene som rene støypropper og/eller kommunikasjonspropper, kan de nå også bli din bestevenn når du skal streame musikk på mobiltelefonen din. Den nye bluetooth-modulen gir et kraftig lydbilde, der bassen er bunnsolid uten å overdøve den ellers tilstedeværende mellomtonen og diskanten. Den unike lyd-signaturen, som Variphone International Labs har brukt flere år på å teste seg frem til, ender til slutt med å bli 2 lyddrivere i hver øreplugg (1x dynamisk for luftig og kraftig bass + 1 x armatur-driver for krystallklar mellomtone og diskant).

Groove 21 Bluetooth Pods

Groove-21 Bluetooth Pods er den helstøpte versjonen av MEP 2G Bluetooth Pods. Dette betyr at alle høyttalerelementene er bygd inn i selve øreproppen, i motsetning til en frittstående enkeltmodul. Denne versjonen lages i “full-conca”, altså en heldekkende ørepropp, i polert akryl. Den vil oppleves som noe tettere uten at den gir så mye mer isolasjon enn det MEP 2G Bluetooth Pods allerede gjør.

“Helt trådløse plugger med perfekt passform” – deler av testen gjengitt

Det første som pekes på i denne testen er passformen til øreproppene. Anatomisk formstøpte ørepropper gir overlegen passform på bakgrunn av at øreproppene er støpt til brukerens øreganger. Dette gir også veldig god isolasjon av omgivelsene fordi øreproppene til en hver tid er 100 % tett. Den formstøpte passformen sikrer også høy komfort selv ved bruk over lenger tid. Det finnes svært få eller ingen formstøpte ørepropper som er true wireless (helt trådløse), noe som også fremheves i testen.

Utover det fremheves også lyden i øreproppene, spesielt i “tempofylt pop og elektronisk”. Som tidligere nevnt, benytter øreproppene et eget dedikert basselement av typen dynamisk driver, som gir mye bass. Den benytter også en armatur-driver for mellomtone og diskant, noe som gjør lyden mer oppløst enn andre tradisjonelle ørepropper. Mellomtonen og diskanten omtales som “god”, og bassen som “bunnsolid”.

Til slutt pekes det på hvilken verdi disse øreproppene gir ved at proppene også kan kombineres med egne dempefiltre. Test-personen fikk prøve ut MEP 2G sine musikkfiltre (15 dB), og prøvde ut disse på konsert, der opplevelsen var “lavere volum, ikke ull og elendig lyd slik normalen er gjennom 3M-propper fra pose”.

 

Les hele testen:

https://www.tek.no/test/i/pWVWpG/helt-traadloese-plugger-med-perfekt-passform

 


3 steg til formstøpte ørepropper

 

1. Kartlegg hva du skal bruke øreproppene til, og finn rett produkt. Kontakt oss hvis du er usikker


2. Bestill time til øreavstøpning. Høvik Hørsel ligger sentralt ved E18 like utenfor Oslo. Om du ikke bor i Oslo-området, finn nærmeste sted for øreavstøpning. Støper du ørene hos oss, kan bestillingen gjøres på timen din. Bruker du en støpepartner, må du bestille i webshop først. 


3. Normal produksjonstid er ca 3 uker

 
 

Bestill time

Våre spesialister står klare til å hjelpe deg.
Ring oss på 67 53 20 51 eller benytt vår online timebestilling

Timen koster kr 595

Ta kontakt 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Relevante artikler