Din handlekurv
Usynlige høreapparater anskaffet hos Høvik Hørsel i Bærum utenfor Oslo

Usynlige høreapparater: Hvordan fungerer det?

Usynlige høreapparater kan være noe for deg hvis du er redd for at høreapparatene skal være synlige. Apparatene fungerer ved at de er skreddersydd til dine ører og ligger så dypt i øregangen at de blir usynlige (som vist på bildet over). Ved å ta et avstøp av øret, eller rettere sagt øregangen er det mulig å lage et skall rundt apparatet sånn at det passer inn i din øregang. De sitter godt i øregangen og det er ikke noe ubehag ved bruk av apparatene. Du får også en god kvalitet på lyden. Det er viktig å nevne at du må ha en viss størrelse i øregangen for at man skal kunne bruke usynlige høreapparater.

Hva er IIC apparat (usynlige høreapparater)?

IIC står for Invisible-In-Canal som betyr at apparatet ligger så dypt inn i øregangen at høreapparatet blir usynlig. Den eneste mulighet for å se høreapparatet er ved å titte inn i øregangen.

Selve teknologien i usynlige høreapparater er ganske lik som de andre apparatene som er på markedet. Enkelt forklart består apparatet av en mikrofon, forsterker og høyttaler. Fra lyden går inn i mikrofonen og kommer ut igjen av høyttaleren er lyden prosessert og justert ut ifra brukerens hørselstap. Apparatet forstår hva som er støy og hva som er tale, og forsterker det som er ønskelig, altså tale.

Høreapparatet er montert med en uttrekstråd som er en liten plastikktråd som man kan trekke høreapparatet ut av øregangen med. Det kommer uten telespole og knapper for justering av volum/program. Høreapparatet går på 10 batteri som varer i ca. 4-5 dager.

Høreapparatene tar 3-4 uker å produsere.

Fordeler med IIC apparat (usynlige høreapparater)?

Usynlige høreapparater vil sitte støpt i øret som gjør at en ikke trenger å bekymre seg for at høreapparatet skal falle ut av øret og som gjør apparatet usynlig. Dette gjør også at apparatet er komfortabelt å bruke og ikke er i veien for ting som briller og lue, i motsetning til andre apparater som lett kan gi taktil støy og i tillegg falle ut av øret.

Som følge av plasseringen av apparatet kan du fortsatt støtte deg på den naturlige pinna-effekten. Pinna, som er den ytre delen av øret vi ser på mennesker, er bygd slik at lyd som kommer bakfra blir dempet og gjør at vi lettere kan forstå hvor lyd kommer fra. Denne funksjonen fungerer ikke like godt ved bruk av RITE (bak-øret) apparater siden mikrofonene ligger bak øret, mens ved bruk av IIC apparater opprettholdes denne funksjonen.

En annen fordel med usynlige høreapparater er at det korrigere hørselstapet ditt slik at du får med de viktige samtalene på jobb og i det sosiale. På denne måten vil du spare energi som du kan bruke på andre ønskelige aktiviteter. Generelt vil høreapparat øke livskvaliteten, levealderen og være med på å forebygge demens.

Hvem passer IIC apparater for?

Usynlige høreapparater kan brukes av personer med mildt til stort hørselstap. Det er anbefalt at brukeren av høreapparatet har litt basstap, men det er ikke et krav. Grunnen til dette er at lyden kan bli innestengt ved normale bassterskler.

Det er også et krav at øregangen er stor nok for å passe høreapparatet. Personer med svært smale øreganger vil derfor ikke ha mulighet til å gå til anskaffelse av helt usynlige høreapparater. Er du usikker på om du har stor nok øregang kan du ta kontakt med din personlige audiograf for å få svar.

Høreapparatet går på 10 batteri, som er de minste batteriene som brukes til høreapparat. Ved vanlig bruk vil man måtte bytte batteriene ca hver 4. dag. Har man dårlig fingermotorikk kan det være problematisk med bytte av 10 batteri, men det finnes utstyr med magnet som kan være til hjelp for å få byttet batteriet. Det må også byttes filter hver måned (tidsspenn varierer fra bruker til bruker).

På grunn av størrelsen på apparatet er det ikke plass til teknologi for oppkobling til mobil. Selv om det ikke er mulig å streame direkte fra mobilen er det mulig å bruke hodetelefoner sammen med høreapparatene. Hos noen brukere vil det også være mulig å bruke ørepropper med apparatene.  Det kommer også uten telespole og knapper for justering av volum/program.

Hvilke IIC apparat bruker Høvik Hørsel?

Høvik Hørsel bruker blant annet IIC apparater fra Oticon, Own 1. Dette er pålitelig apparater med god lyd. Høreapparatene har MoreSound Intelligence™ som gjør at apparatene raskt analyserer miljøet rundt brukeren for å dempe unødvendig støy og får frem det som er av viktig informasjon. Denne teknologien gir en detaljert lyd som forsterkes på en måte som gjøre at hjernen får tilgang til relevant informasjon. Oticon Own er bygd på Polaris™ plattformen som bruker Deep Neural Network for å raskt og effektivt prosessere lyden på bakgrunn av brukerens ønsker.

Alternativer til IIC, eller mindre synlige apparater?

Hvis IIC av en eller annen grunn ikke skal passe til deg finnes det andre apparater som er mindre synlige. Er det plassmangel som er problemet kan et CIC apparat kanskje være løsningen. Begge typene er det som kalles “i øret-apparat” Dette er også skreddersydde apparater som er bygd litt lenger ut i øregangen, men som fortsatt ligger diskre i øregangen. Ønsker du et formstøpt CIC kan Phonak sine Virto P90 være å anbefale. Disse gir en god naturlig lyd og sitter behagelig i ørene. Virto P90 kommer også i en versjon (ITC) som kan kobles til telefon (Phonak Virto Paradise). Denne versjonen er litt større og mer synlig i øret.

Det finnes også et universalt oppladbart CIC apparat fra Signia, som kalles Signia Silk. Her behøves ikke avstøpning for tilpassing, men kan enkelt tilpasses med et audiogram og er nesten helt usynlige i øret.

Et “bak øret-apparat” kan også være et diskre apparat. Med riktig tilpassing av lengde og dome, og opplæring i riktig plassering av apparatet kan et “bak øret-apparat” være vanskelig å få øye på. Disse type apparatene vil ha flere funksjoner enn “I øret-apparater” apparater og vil kunne kobles opp til de fleste mobiler.

Usynlige og mindre synlige høreapparater

Våre spesialister står klare til å hjelpe deg.
Ring oss på 67 53 20 51 eller benytt vår online booking.

Lurer du på noe?

 
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Dine opplysninger vil kun bli brukt til å besvare deg.